|
דף מידע מספר 15
נכתב ונשלח לאתר על-ידי ד"ר אליעוז חפר
תקציר תוכן הדף:
- פטירתה של חדוה ענתבי אלמנת שלומי ענתבי מקיבוץ איילת השחר. שלומי היה הגניאולוג האחרון מבני הדור של סבי שחקר את תולדות משפחת ענתבי ואילנות היוחסין שלו נפוצו בכל הארץ. בדף מידע זה אני מספר מעט אודותיו ואודות חייו עם חדוה.
שלומי ז"ל היה בנו של המורה הגלילי יהודה חיים ענתבי, שהיה מראשוני המורים בגליל, בראשית המאה העשרים, מנהל בית הספר לבנות בצפת ראש ועדת ההקדש לקבר רשב"י וחבר מועצת העיר צפת שנים רבות.
בגליון זה אני מספר אודות פרסום מאמר קרוב שלי עם נכדו פרופ' יזהר אופלטקה בעיתון לתולדות החינוך "דור לדור"
"מנהיגות פדגוגית ומוסרית בבתי הספר של מושבות הגליל בתחילת המאה העשרים :
רשמים מתוך כתביו של המחנך והמנהל יהודה ענתבי".
- בספר החדש שיצא לאור בתאריך 6.1.08 "סיפורים טבריינים" של מוריס צמח, רוכזו מבחר סיפורים של וותיקי וזקני העיר טבריה אודות הפולקלור והמנטליות של הישוב היהודי בעיר.
כמה מן הסיפורים הללו סופרו על ידי אליהו ענתבי מטבריה, בן דודה של אמי אשר מספר מזיכרונותיו.
- בסרט הישראלי "מדוזות" זוכה פרס פסטיבל קאן של שירה גפן ואתגר קרת מתוארת דמות של שוטר אשר עלה בדמיונן של היוצרות ושמו "הסמל ענתבי" . מעניין מה היה המקור להשראה זו.
- בספר "היסטוריה ותרבות של יהודי מצרים בעת החדשה " שהוציאה האגודה הבינ"ל למורשת יהדות מצרים ובעריכת לבנה זמיר בת משפחתנו, תוארו מסורות מנהגים זכרונות והיסטוריה של יהודי מצרים. בספר זה שולבו כמה צילומים ממשפחתו של סבי יעקב מרדכי ענתבי ורעייתו אליגרה לבית וידאל בעמודים 202-203
- תמונה נדירה של סבי יעקב מרדכי ענתבי במפגש של "אהבה ואחווה" בקאהיר במצרים.
- הספר "מות הנזיר" מאת הסופר אלון חילו.
ספר זה מתאר את פרשת עלילת דמשק משנת 1840 כפי שנצטיירה בעיני רוחו של הסופר בדמיון ובכשרון כתיבה רב. הספר מבוסס על עובדות היסטוריות אולם תכני הדיאלוגים בין הדמויות כמובן דמיוניים וכן האופי המיוחס להם . גיבור הפרשה ההיסטורית הוא ר' יעקב ענתבי , שהיה החכם באשי של קהילת יהודי דמשק. אלון חילו הסופר הסתמך בכתיבת ספרו על מחקר היסטורי שכתבתי בשנת 1993 על תולדות הפרשה.
בדף המידע הנוכחי אני מביא את תיאורו על המפגש שבין שתי המשפחות זו של משפחת ענתבי וזו של משפחת פרחי , מהמשפחות העשירות והחשובות של דמשק, מקורביו של השר חיים פרחי, שר הכספים של מושל עכו ג'זאר פחה הידוע . ר' יעקב ענתבי שידך את בתו "מרחבא" בכינויה הערבי , ל"אצלאן" (יהודה) פרחי.
- הפניה לאתר הגניאולוגי של תולדות משפחת פרחי, אשר מכיל את כל אילן היוחסין של משפחת ענתבי הודות לקשר ההיסטורי הזה.
- הפיוט בתולדות המשפחה: ספר הפיוטים הרשום בכתב ידו של ר' יהודה שבתאי רפאל ענתבי. ודוגמאות של כמה פיוטים הרשומים שם כפיוטו של ר' דוד בר חסין על העיר טבריה,
- הפניה לשני מאמרים שכתבתי אודות תלדות הפיוט וכתיבתו בקרב רבני משפחת ענתבי
- אילן יוחסין של הדורות הקדומים של משפחת ענתבי
לחץ כאן לכניסה לדף >>
|
זכויות היוצרים על החומרים המפורסמים באתר שייכים לכותבים ו/או לכתבי העט בהם פורסמו. החומרים מוצעים לקהל הרחב לצורך קריאה אישית בלבד. כל שימוש מעבר לכך מחייב אישור בכתב מבעל זכויות היוצרים. אתר זה פעיל ללא מטרות רווח. במידה ונתקלתם בתוכן מפר זכויות יוצרים המפורסם באתר, אנא פנו אלינו ונדאג להסירו באופן מיידי.